‘Artist’s days’ in plaats van ‘dates’ – zondag 16 januari 2022 // 21:39 uur

Mijn kantoor is een donker rommelhok dat momenteel vol staat met ongeopende dozen vol koelkasten, ovens en magnetronnen voor de nieuwe keuken die er pas over anderhalve maand komt. Ik wil zoveel veranderen aan mijn kantoor. Er echt een creatieve, inspirerende ruimte van maken.
Een nieuw, groot, wit bureau.
De kast uit de woonkamer ernaartoe verplaatsen.
Mijn print van Jess Janz laten printen en inlijsten.
Zit er in de pueblo niet een printshop?
De kaart met Griekse vaas die ik van een vriendin kreeg ook inlijsten.
Lijsten kopen.

Wacht, is dit niet een goede artist’s date? Julia Cameron (in The Artist’s Way – het boek waar ik dankzij de 75 Hard challenge eindelijk elke dag in lees) adviseert elke week een artist’s date te organiseren, waarin je een paar uurtjes iets creatiefs voor jezelf doet, in je uppie. Cameron heeft het er ook vaak over dat je jezelf met inspirerende spullen moet omringen. Dus dit is twee vliegen in één klap.

Ik wil zoveel veranderen in huis trouwens, niet alleen in mijn kantoor.
Die Picassoprint ophangen.
Planten verpotten.
Verfspullen kopen en de slaapkamer zwart verven.
Een zwarte plafondventilator kopen en ophangen.
Een poster van Málaga bestellen, inlijsten en ophangen.
Heel veel spullen weggooien.

Oh, en kóken.
Ik heb een tyfushekel aan koken, maar dat komt volgens mij gewoon omdat ik er nooit de tijd voor neem. En nooit de juiste ingrediënten in huis heb. En altijd te laat begin, als ik al honger heb.
Panick cooking noemde een vriend dat laatst – de perfecte omschrijving.
Wat als ik mezelf gewoon de hele dag geef om een recept te zoeken, boodschappen te doen alleen voor dat gekke recept, en dan zoveel tijd neem om te koken als ik nodig heb?

Al deze dingen klinken alleen meer als een dagbesteding dan als een artist’s date van een paar uurtjes.
Wat als ik gewoon de hele dag neem?
Er een artist’s day van maak?
Op 2’s day (dinsdag 22-2-2022)?
Of beter nog: elke maand op de 22e?
Holy shit, ik kan geen betere manier bedenken om te vieren dat het 2022 – aka mijn jaar – is.
Maandelijkse artist’s days it is.

Merel journal

*Deze post is onderdeel van mijn voornemen in januari elke dag een (gepolijste) versie van mijn journalsessie te delen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dagelijks journalen me gaat helpen van 2022 mijn jaar te maken. Je vindt alle posts in de categorie journal. Meedoen maar geen idee hoe je begint met journalen? Ik vertel het je precies in Project Journal.

Project Journal - Merel Kosters

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Wat ik lees


Onder boeken vind je een compleet overzicht van alle boeken die ik de afgelopen jaren gelezen heb.

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!