Ik ben met de 75 Hard challenge begonnen – woensdag 5 januari 2022 // 09:49 uur

75 Hard challenge

Gisteren en eergisteren heb ik de eerste twee dagen van 75 Hard gedaan.
Drie liter water drinken, gezond eten en geen alcohol drinken.
Dat alleen al gaat me zoveel opleveren.
Energie, productiviteit, herstel, een mooie huid, gezond haar.
Mentale gezondheid ook. Want over de mentale verbeteringen die uit dit alles voortkomen hebben we het nog niet eens gehad.

De salespagina (of eigenlijk is het geen salespagina, want het is gratis) is om te huilen zo Amerikaans, maar ik ben toch gezwicht voor 75 Hard. In oktober al. Een vriend was eraan begonnen. En sindsdien hoor ik het ook regelmatig op podcasts voorbijkomen. Over hoe 75 Hard het leven van mensen veranderd heeft enzo. De fysieke voor- en na-foto’s spreken boekdelen, maar mentaal zou het resultaat nog groter moeten zijn.

Enfin, in oktober werden de last-minute Mexicaanse piña coladaatjes me toch te veel. Toen dacht ik ook nog naïef dat mijn hernia iets van een paar weken zou zijn.
Kan ik nu niet gewoon beter gebruikmaken van het feit dat ik kán drinken?
Nu ik niet kán trainen voor een marathon?
Excuses, I know.
Maar goed, na een paar dagen gaf ik de challenge op. Alcohol was serieus het eerste punt waar ik op faalde.

Dat vind ik eigenlijk niet oké. En nu is mijn hernia dus juist de reden dat ik het nog een keer wil proberen. Want deze challenge bestaat uit taken die ik allemaal wél kan.
Dus eigenlijk heb ik door mijn hernia juist geen excuus.

Think of this as an Iron Man for your brain,’ kopt de introductietekst. En dat klinkt goed. Want ik hou van ultra. En als ik fysiek geen ultra-dingen kan doen, dan maar mentaal. De challenge bestaat uit een hoop fysieke taken, maar die bepaal je grotendeels zelfs. Dus gek genoeg is de grootste uitdaging mentaal. Dit zijn de taken die je 75 dagen lang elke dag moet afvinken:

2x 45 minuten sporten 

Ik mag alleen officieel maar 25 minuten wandelen en verder mag ik niks anders dan zwemmen. Dus wandelen en zwemmen dan maar. Als ik meer mag, doe ik meer.

Een dieet volgen

Geen vlees, geen vis, geen kaas, melk en eieren. Bijna veganistisch dus. Het liefst eet ik ook geen processed foods, geen boter, weinig suiker, etc., want whole foods plant-based is mijn goal. Maar dit is tenminste haalbaar.

Een gallon water drinken (3,9 liter)

Er bestaan duizend-en-één meningen over hoeveel water een mens zou moeten drinken, maar dat is zo sterk afhankelijk van je geslacht, lichaamsbouw, dieet, sportregime en het klimaat waarin je woont dat je onmogelijk ‘2 liter per dag’ als standaard kan aannemen. Het is winter en ik sport nauwelijks, dus ik vind bijna 4 liter wel te veel. Ik ga voor 3. Mijn chiropractor adviseerde overigens mas o menos 2,5, dus ik ga in elk geval geen watervergiftiging oplopen.

10 pagina’s lezen

Dit is geen straf. Ik maak er 30 minuten van, want 10 pagina’s verschilt nogal per boek. Momenteel lees ik trouwens EINDELIJK Julia Cameron’s The Artist’s Way.

Geen cheat meals of alcohol

Hier faalde ik de vorige keer als eerste op en dat vind ik erg. Ik drink niet met regelmaat en kan het (meestal) bij 1 of 2 glazen houden, maar als je alcohol niet voor 75 dagen kan laten staan voor een challenge, ben je gewoon verslaafd. Als het je een keer niet lukt 45 minuten te sporten, oké. Maar alcohol laten staan kost geen extra tijd en zou ook geen moeite moeten kosten.

Een progress picture maken

Hier was ik grappig genoeg begin 2021 al mee begonnen. Ik wilde elke maand een foto maken, maar deed het alleen op 3 januari. Ik doe deze challenge niet om af te vallen en ga met mijn weinig intensieve workouts ook geen body make-over bewerkstelligen, maar toch ben ik benieuwd!

Er bestaat een handige 75 Hard app trouwens, waarin je elke dag vinkjes kan zetten en een foto kan uploaden.
Had ik al gezegd dat je, als je één keer faalt, HELEMAAL OPNIEUW MOET BEGINNEN?

Merel journal

Deze post is onderdeel van mijn voornemen een maand lang elke dag mijn journalsessies in gepolijste vorm te delen. Ik wil namelijk dit jaar elke dag gaan journalen, zodat 2022 helemaal mijn jaar wordt en ik daar een memoir getiteld Mijn lievelingsgetal is 22 over kan schrijven. Meedoen? Ga met Project Journal aan de slag. Of lees over de 10 manieren waarop ik elke dag richting mijn droomleven wandel in Ik zal je even uit de droom helpen. Je vindt alle journalposts in de categorie journal.

Project Journal - Merel Kosters
Merel Kosters Ik zal je even uit de droom helpen

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Wat ik lees


Onder boeken vind je een compleet overzicht van alle boeken die ik de afgelopen jaren gelezen heb.

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!