De Journalchallenge

Ja, je droomleven is iets om naartoe te groeien. Maar het is ook iets wat je moet gaan léven. Vandaag nog.

Je kunt nog zóveel dagdromen hebben, zoveel plannen en ‘ik zou eigenlijk eens…’-gedachten, er komt geen droomleven van de grond als je er niet dagelijks mee aan de slag gaat. En dát is waar journalen (fancy woord voor schrijven) je uitstekend mee kan helpen.

start EERSTVOLGENDE journalchallenge: t.b.d.!

Journalchallenge Merel Kosters

Je weet dat JIJ de enige bent die jezelf een droomleven kan bezorgen.

Maar je hebt geen idee hoe je daar in het echte leven mee moet beginnen.

In het echte leven heb je helemaal geen tijd of ruimte voor al die mooie plannen. Vaak denk je: ik zou eigenlijk eens dit of dat willen doen, maar het komt er nooit van. Het echte leven staat altijd in de weg. Het leven leeft jóú in plaats van andersom. Waar / wanneer / HOE zou je überhaupt moeten beginnen?

En dus blijf je achter met een hoofd vol dromen en een onbestemd onderbuikgevoel van: is dít het nou? Het leven? Jazeker. Dit is het, het leven. Voor velen. Voor velen ziet het leven er dag in dag uit hetzelfde uit.

Maar niet voor jou, want jij bent tot dezelfde conclusie gekomen als ik, namelijk dat dat een ongelofelijke waste of potential is. En ook: dat jij de enige bent die daar wat aan kan doen.

Hoi, ik ben Merel en ik help je met alle liefde op weg. Alles wat je daarvoor nodig hebt is een pen, een journal en een half uurtje per dag.

Wat anderen zeggen over journalen:

Journalchallenge Merel Kosters
Journalchallenge Merel Kosters
Merel Kosters Journalchallenge
Journalchallenge Merel Kosters

Kickstart een gewoonte die je leven kan veranderen!

Met behulp van het werkboek Je droomleven begint op papier ga je twee weken lang elke dag journalen. Je stok achter de deur? Ik doe mee, net als nog veel meer andere droomlevenlevers-in-spé – op het besloten Instagramaccount @dejournalchallenge. Hier ‘vink’ je je dagelijkse journalsessie ‘af’, check je de voortgang van gelijkgestemden, stel je al je vragen en vind je nog veel meer aanvullende content en inspirerende tips en tricks. We doen het samen!

start: T.B.D.

Hoe journalen inzet om je droomleven vorm te gevenen daadwerkelijk te gaan leven… dat leer je met de Journalchallenge.

Poco a poco-journal
Journalchallenge Merel Kosters

Dit zijn de resultaten van dagelijks journalen:

Journalen draagt op allerlei verschillende (al dan niet wetenschappelijk bewezen!) manieren bij aan persoonlijke groei en positieve verandering. Een greep uit de mogelijkheden? Komt-ie:

Je droomleven vormgeven

Is jouw droomleven nog zo vaag en groot dat je het niet kunt concretiseren? Geen probleem. Door te journalen ga je na verloop van tijd thema’s en patronen ontdekken, waar je uit kunt filteren wat jij kennelijk belangrijk, leuk of juist vervelend vindt.

Stappen vooruit identificeren

Abstracte dromen zoals meer rust, liefde, tijd voor jezelf, geluk, gezondheid of whatever floats your boat maak je concreet door te schrijven over hoe dat er dan precies uit ziet en hoe het voelt. Dit genereert praktische ideeën en doelen waar je in het dagelijks leven ook echt iets mee kunt (en dat ga je ook doen).

De juiste mindset creëren

Elke ochtend tijd voor jezelf, je ideeën, gedachten en gevoelens… the dream, right? Journalen maakt je hoofd leeg, zorgt ervoor dat je even bij je eigen behoeften stilstaat en geeft je een positieve mindset om de dag mee te beginnen. Een ongelofelijke win als je je droomleven wil léven.

“Pagina na pagina schreef ik erover vol: over eigen baas zijn, over passief inkomen genereren, over een webshop runnen, over marathons rennen, over de Camino de Santiago lopen, over een sterk en gezond lijf, over schrijversretreats op Gran Canaria, over een matzwarte keuken met een vitrinekastje voor wijnglazen met getint glas alstublieft, over lang koper-oranje haar, over gelúkkig worden.”

“De lijst van dingen waar ik ooit over journalde, die poco a poco werkelijkheid zijn geworden is eindeloos.”

De Journalchallenge Bundel

Samen voor €39,95!

start: T.B.D.

aanmelden tot: T.B.D.

Zie ik je daar?