Over Merel

‘Over Merel,’ staat er dan zo heel lame in de derde persoon. Ik schrijf dit gewoon zelf hoor. Dat vind ik namelijk hartstikke leuk om te doen, schrijven. Ik ben er ook wel goed in, al zeg ik het zelf. Dat was voor niemand echt nieuws, behalve voor mij. En het heeft me dan ook EEN PARTIJTJE LANG GEDUURD voordat ik met mijn talenten aan de slag ging en mijn dromen ging najagen… halleluja, wat zonde. Met mijn verhaal probeer ik jou dan ook te inspireren vandaag nog actie te ondernemen richting jouw droomleven.

Wat ik gestudeerd heb en hoe dat geen drol uit bleek te maken

Nee, ik heb geen Nederlands of Journalistiek gestudeerd, maar (kunst)geschiedenis. Ik dacht altijd dat ik onderzoekster zou worden. Zo eentje die de hele dag in koffietentjes over interessante boeken gebogen zit en er vervolgens zelf ook een paar schrijft.

Die droom viel direct na mijn afstuderen in duigen, dacht ik. Ik verhuisde naar Spanje, waarmee ik al mijn kansen op een carrière in de academische wereld vergooide en waardoor ik bij God geen idee meer had wat ik met het leven aanmoest.

Ondanks mijn nieuwe, schitterende leven vol zon, zee en strand, ging het steeds slechter met mij. Ik raakte mezelf volledig kwijt. En het leven leefde mij in plaats van andersom. Ik had ook niet het gevoel alsof ik er enige controle over had en gaf alles en iedereen de schuld van waarom ik me zo kut voelde.

Hoe ik uiteindelijk weer op twee pootjes terechtkwam

De ommekeer kwam toen ik eindelijk besefte dat ‘life is 10% what happens to you and 90% how you react to it.’ (Charles R. Swindoll) Je hebt altijd een keuze. 

Na die mindset shift besloot ik terug te keren naar dat idee dat er altijd al was: in koffietentjes over interessante boeken gebogen zitten en er zelf ook een paar schrijven. Want dat doe ik nu in feite alsnog. Alleen gaan mijn teksten meestal niet meer over geschiedenis.

Spanje is een belangrijk onderdeel van mijn verhaal. Spanje zorgde voor een zoektocht naar mezelf. Wie ben ik? Wat wil ik? En hoe bereik ik dat? Spanje resulteerde in mijn eigen bedrijf dat draait om lezen en schrijven – een zó voor de hand liggende keuze dat ik niet begrijp dat-ie nooit eerder bij me was opgekomen. Spanje, in het kort, zorgde voor een shit load aan persoonlijke groei. En daar schrijf ik dan ook het aller-, allerliefste over.

Waarom jij ook aan een gezonde dosis persoonlijke groei zou moeten doen

Ik raak niet uitgepraat (of uitgeschreven) over persoonlijke groei – of zoals ik zelf veel liever zeg: de beste versie van jezelf worden. Ik lees alles wat los en vast zit over elk onderwerp dat er ook maar een beetje mee te maken heeft, maar wat mij vooral bezighoudt zijn: groots dromen en manifesteren, structuur en planning, ondernemen en financiële onafhankelijkheid, rust en tijd voor jezelf en fysieke gezondheid (best veel dus).

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen de beste versie van zichzelf kan worden en zijn of haar droomleven werkelijkheid kan laten worden. En dat je het jezelf ook eigenlijk verplicht bent. Want goeie God WAT GEEFT HET VOLDOENING om die autopilot uit te schakelen, je potentieel te benutten, te doen wat je altijd al wilde. Je moet alleen bereid zijn de touwtjes van jouw leven in eigen handen te nemen.

Hoe ik jou kan helpen op weg naar jouw droomleven

Ik heb al mijn ervaringen met, kennis van en ideeën over persoonlijke groei omgezet in praktische digital downloads: kleine e-books over specifieke onderwerpen met tal van tips, adviezen en opdrachten. Zo leer je met ‘Project Journal’ hoe je journalen voor persoonlijke groei in kunt zetten, en met ‘Doe Maar Gewoon Geld’ heb je een tool in handen om stinkend rijk te worden. In de shop kun je ze aanschaffen, I highly recommend. Maar je kan ook eerst al mijn gratis content op mijn blog verorberen.

Ik schrijf en corrigeer verder ook teksten in opdracht. Helemaal lachen vind ik het als die teksten ook over zelfontwikkeling of onderzoek in z’n algemeenheid gaan. Zo corrigeer ik graaaaaag non-fictieboeken, promotieonderzoeken en scripties. Ook schrijf ik regelmatig blogposts en andersoortige webteksten voor bedrijven (inclusief die van mezelf). Dus ben jij ook een persoonlijke-groei-junkie? Dan kan ik je helpen je verhaal op papier te zetten.

Waar je meer info over mij vindt en met mij in contact komt

Heb ik nog altijd je aandacht en wil je MEER informatie? Wauw, wat leuk. Bekijk eens mijn portfolio om te kijken met wie ik zoal zakelijk in zee ga. Of kom direct alles te weten over wat ik voor je kan betekenen. Op mijn blog lees je allerlei artikelen over mij, ondernemerschap, wonen in Spanje, en mijn eigen weg naar Het Droomleven. En in de shop koop je alles waar jij ook een betere versie van jezelf mee wordt. Om samen te werken, iets te vragen, een opmerking te geven of een idee te opperen, kun je contact met me opnemen. En als je echt fan bent, volg je mijn whereabouts op Instagram of door je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd (hahaha),

Met alle liefs,

uit Londen. Grapje, SPANJE.

Merel