E-mail Journalchallenge

Ik kan er nog steeds van balen dat ik niet direct met journalen ben begonnen toen ik naar Spanje emigreerde (in 2017). Ik ben ervan overtuigd dat dat me een hoop struggles had bespaard. Als je mijn verhaal kent, weet je dat emigreren en mezelf heruitvinden me nogal een rock-bottom-moment heeft bezorgd. That is: tot ik begon met journalen.

Journalen is dé tool voor jou als je het gevoel hebt dat je meer uit het leven kan halen • meer uit jezelf • als je het gevoel hebt dat dit niet alles is • het is dé tool als je meer in alignment met jouw waarden wil leven • jezelf wil heruitvinden • een leven wil creëren dat echt bij jou past • dat voldoening geeft • waarvan je denkt: finally • yes • dít is waarvoor ik op deze aardkloot gezet ben • waarin je af en toe denkt: holy shit, is dit echt mijn leven? • kortom, als je een droomleven wil creëren • jouw droomleven.

Nou, dan zit je hier goed.

I dare you to journal for 30 days
and *not* have it change your life

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt de aankomende 30 dagen elke dag automatisch een schrijfopdracht in je inbox waarmee je jezelf richting je droomleven journalt. Het enige wat je nodig hebt is pen en papier. Zin in?

Meer info

Het maakt voor jouw nieuwe journalroutine niet uit op welk punt in het leven jij staat. Door te journalen leer je namelijk naar jezelf te luisteren, te achterhalen wie je bent en wat je eigenlijk het liefste doet. Journalen hield mij niet alleen langer op het rechte pad, het begon dat pad ook richting te geven. Pen en papier zijn uitstekende gereedschappen om telkens weer een stukje van je droomleven vorm te geven en het pad daarnaartoe te ontrafelen. Het haalt je als het ware van de automatische piloot af. Het zorgt ervoor dat je stopt jezelf als slachtoffer van omstandigheden te zien (ook als het wel degelijk tegenzit) en geeft je zeggenschap over het leven.

En als je eenmaal op dreef bent, helpt journalen je niet alleen met de richting waar je leven op moet, maar ook met het identificeren van de tussenstations en eindbestemmingen. En die worden steeds exotischer, want journalen leert je gróóts te dromen, grootse doelen op te stellen, grootse plannen te maken. Het geeft je bovendien het vertrouwen dat je die grootse doelen ook kan en gaat behalen. En dat allemaal (niet het minst belangrijke) wetende dat de stip op de horizon altijd verandert en verschuift en dat genieten van alles wat je nu al hebt uiteindelijk het enige is dat telt.

Een lijst van dingen die journalen mij heeft opgeleverd

  • werk als schrijver en redacteur
  • een webshop met e-books, cursussen en merch
  • mijn beste shape ever
  • een stapel medailles van triatlons, marathons en zwemraces
  • durven kiezen voor een leven alleen na een geweldige relatie van 13 jaar
  • me eindelijk thuis voelen in Spanje
  • een tribe van vrienden en kennissen die zijn zoals ik
  • deze E-mail Journalchallenge
  • moet ik nog even doorgaan?