Een Artist’s Day to-dolijst – woensdag 19 januari 2022 // 08:45 uur

Artist's Date to do
 • alle planten verpotten
 • een nieuw visionboard maken
 • verfspullen kopen voor de slaapkamer
 • de slaapkamer verven
 • lijsten kopen voor mijn prints
 • een puzzel kopen
 • een borduurkit kopen
 • zo’n schilderen-op-nummerkit kopen
  Hahaha ja echt, zo’n nerd ben ik.
 • een paar sokken breien
  No comment.
 • me inschrijven voor Rich Roll’s The Plantpower Meal Planner
 • uitgebreid koken
 • zelf sojamelk maken
 • in de bergen wandelen
 • zwemmen
 • mijn kledingkast uitzoeken
 • de foto’s op mijn telefoon uitzoeken
 • fotoalbums van vakanties maken
Merel journal

*Ik heb besloten elke 22e van de maand een Artist’s Day voor mezelf te organiseren. Dat is een Artist’s Date (Julia Cameron-style) die de hele dag duurt.

*Deze post is onderdeel van mijn voornemen in januari elke dag een (gepolijste) versie van mijn journalsessie te delen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dagelijks journalen me gaat helpen van 2022 mijn jaar te maken. Je vindt alle posts in de categorie journal. Meedoen maar geen idee hoe je begint met journalen? Ik vertel het je precies in Project Journal.

Project Journal - Merel Kosters

5 reacties

 1. Hey Merel, wat een mega leuke blogposts zijn dit! Ik ben sowieso al super groot fan van je Project Journal en het is echt heel leuk om (een soort van) mee te kunnen lezen met jouw journals. Het heeft mij gemotiveerd om ook weer te beginnen. Ga zo door! 🙂

  PS ik ben trouwens wel heel benieuwd hoe groot je ongepolijste journals zijn ten opzichte van deze, want ik vind al deze blogposts echt heel leuk! Journal je nu ook anders nu je weet dat je ze ook gaat publiceren?

  1. Hi Lizet! Wat leuk, al je reacties, dankjewel! Ik journal in een A5-notitieboekje en schrijf altijd twee pagina’s (dus één spread) vol. Deze blogpost is dus veel korter dan wat ik daadwerkelijk journal, maar als je ‘stream-of-consciousness’-journalt is de helft van wat je opschrijft toch onzin of springt van de hak op de tak.

   Ik hou er geen rekening mee dat ik het later ga posten, maar zet alles wat ik heb geschreven (wat enigszins inhoud heeft) in een Wordbestandje thematisch bij elkaar, zodat de blogposts wel over één onderwerp gaan. Dit lijstje van ideeën komt dus uit meerdere journalsessies, waarin ik halverwege ineens een idee krijg voor een Artist’s Day en dan weer over iets anders verder schrijf.

 2. Hey Merel, ik wil even zeggen dat ik deze blogposts echt mega leuk vind! Ik ben sowieso een groot fan van je Project Journal en het is heel fijn om mee te kunnen lezen met jouw journal entries. Ga vooral zo door! 🙂

  Ik ben trouwens wel heel benieuwd of je nu ook anders journalt nu je weet dat je ze later gaat publiceren. Of hoe groot het verschil is tussen je geschreven journal en de uiteindelijke blogpost. En of het vooral braindumps zijn of dat je ook nog je andere commando’s toepast? Veel vragen, haha!

  (ik had net een reactie achtergelaten, maar die is kwijt. Misschien is deze dus dubbelop, misschien niet)

  1. Ik moet je reactie eerst goedkeuren voordat-ie verschijnt, dus hij was niet kwijt! Ik denk dat ik ‘m al grotendeels beantwoord heb, maar om nog even op de commando’s in te gaan: meestal doe ik dus stream-of-consciousness-journaling, maar soms is mijn hoofd ook even leeg en dwing ik mezelf te schrijven aan de hand van een ander commando. Ik schrijf bijvoorbeeld vaak dankbaarheidslijstjes, doe een braindump van to-do’s (als ik me overwhelmed voel) of visualiseer hoe mijn droomleven / het behalen van een doel eruitziet. Als ik eenmaal aan het schrijven ben, heeft mijn hoofd ineens vaak wel een hoop te zeggen en dan hou ik me niet meer krampachtig vast aan de ‘opdracht’, maar laat ik mijn gedachten (en dus wat ik schrijf) gewoon afdwalen. Helpt dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Wat ik lees


Onder boeken vind je een compleet overzicht van alle boeken die ik de afgelopen jaren gelezen heb.

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!