Ik kan het ook in twee weken! – mijn maandomzet // maart 2022

Deze maand zat ik twee weken op Gran Canaria te werken aan De Tekentafel, collectie 2 voor de shop (waaronder het nieuwe POCO A POCO-journal) en de blog. Ik kreeg De Tekentafel verre van af, maar het journal kwam er (en is straks ook weer verkrijgbaar in collectie 3 – lanceert 30 april)! Ook was dit schrijversretreat emotioneel en mentaal weer tien stappen vooruit ten opzichte van de vorige in november.

Alhoewel ik bij lange na niet voor elkaar heb gekregen wat ik voor elkaar wilde krijgen, heb ik het toch gepresteerd bijna driehonderd euro meer omzet te draaien dan vorige maand. En dat praktisch in twee weken! Dat kwam door mijn voornemen elke dag te beginnen met betaald werk tot ik minimaal €50 – en toen €100 – had verdiend. Ik beloonde mezelf met een hoodie zoals ik ze zelf ook wil maken, van Nude Project. En daar woon ik nu in. 🙂

Omzet

januari2022
omzet excl. btw€1.557€3.469

Mijn omzetdoel voor 2022 is €40.000. Dat is €3.334 per maand. Maar met mijn schamele omzet tot nu toe wordt dat vanaf april dus €40.000 – €3.469 = €36.531 / 9 = €4.059 per maand. Ik heb zo’n €2.500 aan gepland werk staan, wat überhaupt al fantastisch is, maar tel daar een leuke shopomzet bij op en ik kom een heel end… Moet ik wel een lucratieve collectie 3 lanceren!

Profit First

maart2022in kas
4%winst€52€121€306
50%salaris€650€1.519
12%inkomstenbelasting€156€365€280
6%pensioen€78€182€2.628
24%uitgaven€312€730-€192
4%investeringen€52€121€653
webshop€258€430€482

Van die €1.557 omzet heb ik eerst de netto shopomzet van €258 apart gezet (dit is overigens de omzet van februari, waarin ik geen collectie lanceerde). Van dit potje betaal ik alle inkoopkosten en wat overblijft gaat bijdragen aan mijn schrijversretreats op Gran Canaria! De overige €1.299 heb ik volgens de Profit First-methode percentueel over de verschillende potjes verdeeld. Ik schreef eerder over hoe ik de Profit First-methode gebruik voor mijn zakelijke financiën, als je dat precies wilt weten.

De opvallendheden van deze maand?

  • Het winstpotje is geslonken, want aan het eind van elk kwartaal (eind maart, dus!) keer ik mezelf een winstuitkering uit. In dit geval was dat €148 – een leuk extraatje op maar €650 salaris.
  • Mijn uitgavenpotje is verder de min in gedoken. Logisch, want mijn sociale premies zijn alleen al bijna €300. Deze maand heb ik dus nét voldoende verdiend om die te kunnen betalen, maar ik heb nog wat andere vaste kostenposten die ik niet kan schrappen. Het is dus echt noodzaak dat ik in april meer verdien met mijn normale werkzaamheden, want de shopomzet verdeel ik niet over mijn Profit First-potjes. (Ik weet het, dat is niet handig, en in de toekomst ga ik dat ook veranderen, maar ik wil nu elke cent die ik met de shop verdien in de shop herinvesteren of aan schrijversretreats besteden. Mijn normale werk moet de rest van de kosten dus opvangen.)

Financieel vooruitzicht april

Terwijl ik dit schrijf is het alweer lang en breed april natuurlijk, maar laat ik toch even over het resultaat van deze maand speculeren. Ik zit in een droomlevenstagnatiefase: alles wat ik wil bereiken ligt voor het oprapen, maar ik krijg mezelf niet in beweging. En sinds ik vorige week onverwacht een aantal dagen naar Nederland ging en nauwelijks werkte, is de motivatie helemaal ver te zoeken. Ik heb wel een schitterende shopomzet neergezet vorige maand en ben nog altijd in the running voor een hogere maandomzet dan die van maart, maar het gaat niet van harte. Je leest het ongetwijfeld in de volgende financiële update!

Merel blog

PS

– Ja, ik hou mijn financiën met militaire precisie bij. Zéker de inkomsten. Want waar je op focust groeit. Ik ben ervan overtuigd dat we onze inkomsten kunnen groeien door erop te focussen. En daarom schreef ik Doe maar gewoon geld. Met dit e-book ga je aan de slag met groots dromen, een ideaal leven beschrijven, en de daarbij behorende gelddoelen formuleren. En dan is het een kwestie van focussen op inkomsten. Ik vertel je hoe. Je vindt alle blogposts over mijn inkomsten in de gelijknamige categorie.

– De Profit First-methode is niet mijn idea, maar dat van Mike Michalowicz. Ben jij ondernemer of zzp’er? Lees dan vooral zijn boek Profit First*. Erg de moeite!

Doe maar gewoon geld - Merel Kosters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel Kosters

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!