14 stappen vooruit die ik tijdens mijn schrijversretreat ga zetten

Schrijversretreat

Ja, journalen brengt je in contact met je intuïtie en geeft je soms grandioze ideeën om mee verder te werken aan grootse dromen. Maar dan moet je er wel wat mee DOEN. Just do it is daarom niet alleen Nikes motto, maar ook het mijne.

Gisteren ben ik voor twee weken naar Gran Canaria vertrokken, op schrijversretreat. Hier ga ik (verrassend) schrijven, maar ik wil mijn schrijversretreats ook gaan gebruiken voor just do it.
Voor kleine stapjes vooruit.
Tangible actions.

Elke dag zo’n stapje vooruit.
Elke dag zo’n kleine actie.
14 kleine acties in totaal.
Hier zijn ze.

Just do it

[] 01: Planners Structuurjunkie in de shop zetten
[] 02: Waterman mailen voor een samenwerking
[] 03: Gáán membership Structuurjunkie* in de shop zetten
[] 04: Story highlights op Instagram updaten
[ ] 05: Planner Moleskine* in de shop zetten (ik heb de wekelijkse, verticaal, large)
[ ] 06: Oude blogposts updaten
[ ] 07: Vulpen Waterman in de shop zetten
[ ] 08: Boekenpagina updaten
[ ] 09: Het Acropolismuseum mailen voor een samenwerking
[ ] 10: Instapost van in 2021 gelezen boeken maken
[ ] 11: LinkedIn updaten
[ ] 12: Reviews toevoegen aan producten in de shop
[ ] 13: Pagina ‘samenwerken‘ aanpassen
[ ] 14: Portfolio updaten

Verder schrijf ik dit retreat eindelijk aan De Tekentafel: de geüpdatete (wat een woord), verbeterde en uitgebreide versie van Project Journal: mijn e-book + werkboek waarin ik je leer journalen zoals ik dat doe. De Tekentafel lanceert 31 maart!

Ik houd deze post sticky (zodat-ie altijd als eerste post verschijnt) tot het einde van mijn retreat op 18 maart. En ik ‘m update ‘m uiteraard. Accountability 101!

Merel blog

Het eindresultaat

Wauw, dat is niet om over naar huis te schrijven hè? Ik deed welgeteld drie en een half ding van de veertien. Nee, hier ben ik niet trots op. In de eerste week van mijn schrijversretreat was ik nog te druk met betaalde opdrachten die ik nog af moest maken. Ook bleef vriendlief dit keer een week in plaats van een paar dagen en dat is toch te veel afleiding. Verder was het misschien geen goed idee juist nu weer te beginnen met dagelijks bloggen.

Other than that ben ik er-rug tevreden met dit retreat. Ik journalde, blogde en hield een Instastoriesdagboek bij. Op persoonlijk gebied was het ook beter dan ik had durven dromen: ik sportte (of ‘bewoog’, want meer mag je het nog niet noemen) me een ongeluk en mentaal was het een wereld van verschil in vergelijking met mijn eerste retreat in november. Ik ontwikkelde bovendien een nieuwe routine die zo lekker werkt dat ik ‘m mee terug neem de normale wereld in.


PS

Je koopt Project Journal alleen deze maand nog voor €10. Dus dat is perfect voor wie op een laagdrempelige wijze wil leren journalen voor persoonlijke groei. De prijs van De Tekentafel gaat omhoog.

Project Journal - Merel Kosters

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel Kosters

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!