Mijn ideale ochtendroutine in februari

ochtendroutine

Ik heb mijn ideale ochtendroutine van januari verrassend goed volgehouden. Wist ik veel dat elke dag content schrijven op basis van mijn journalsessies me zoveel zou opleveren! In januari postte ik ze dagelijks als journalposts, maar nu ik dit niet meer dagelijks ga doen… kan ik dit onderdeel van mijn ochtendroutine ook goed gebruiken voor Instagramposts en nieuwsbrieven. Want het liep in januari direct alweer mis met die content.
En die content is toch eigenlijk de basis.

Balen, want ik wil ook een uur gaan besteden aan het thema ‘Opgeruimd’ van het Structuurjunkiemembership Gáán.* 
Ik neem van 06:00 tot 12:00 de tijd en nog is het zo krap allemaal.
Kan ik leren content sneller te schrijven?
In welke volgorde moet alles dan?
Opruimen na het douchen?
Who cares, ik kan het altijd nog veranderen.

Dit is deze maand mijn ideale ochtendroutine

06:00 opstaan, sportkleding aantrekken, bed opmaken, ontbijten, keuken opruimen
06:30 journalen, eettafel opruimen
07:00 was ophangen, journalsessie verwerken tot content
07:45 sporten (wandelen / zwemmen / oefeningen doen)
08:45 douchen, make-uppen
09:30 Spaanse woordjes leren
10:00 werken aan thema ‘Opgeruimd’ van Gáán*
11:00 e-mail beantwoorden
11:30 op Instagram posten, berichten beantwoorden
12:00 WERKIE

Heb ik ’s ochtends een afspraak, dan kort ik mijn ochtendroutine in of doe ik bepaalde onderdelen desnoods ’s avonds. 13:00-17:00/18:00 (na de lunch) is heilig voor werk voor opdrachtgevers.

Dit is gewijzigd ten opzichte van vorige maand

  • De was gooi ik ’s avonds in de machine op timer, zodat-ie ’s ochtends klaar is.
  • Sportkleding leg ik ’s avonds klaar.
  • Ik ga meer overnight oats en smoothies maken die me ’s ochtends ontbijttijd besparen zonder op gezondheid in te leveren.
  • Lezen heb ik verplaatst naar de lunch, omdat ik heb gemerkt dat ik ’s ochtend vooral naar mijn eigen gedachten wil luisteren in plaats van naar die van een ander.
  • Na mijn ochtendroutine ga ik direct lunchen. Hallo, het is alweer zes uur geleden dat ik gegeten heb. Zodra ik weer ga hardlopen moet ik dit verder vervroegen.

Voor prioriteiten moet je tijd maken

Op vrijdag wil ik naar de markt voor verse groenten en fruit. Misschien kan ik alle boodschappen dan standaard op vrijdag doen? Van zaterdag een werkdag maken en vrijdag gewoon helemaal vrij nemen?
Hmm.

Merel blog

*Gebruik code ‘SJ-MEREL‘ voor 10% korting op alle Structuurjunkieproducten, waaronder alle planners,* de bekende Plantraining* en dus ook het membership Gáán,* dat je voor €5 twee weken kunt uitproberen. Doe je een aankoop via een link met een sterretje (een affiliatelink), dan ontvang ik een beetje commissie (die jou verder niks extra’s kost).

Structuurjunkie membership Gáán

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel Kosters

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!