‘Poco a poco’ een hogere omzet – doe maar gewoon geld // februari

T-shirt poco a poco

De teller is op twee keer zoveel als vorige maand geëindigd en dat klinkt geweldig goed, ware het niet dat vorige maand geweldig slecht was. Hahaha. Ik schreef er al over, maar in februari struggelde ik met mijn routine. Het gevolg? Ik kreeg de februari-lancering (van het Poco a poco-notitieboekje) niet in de lucht en moest sommige opdrachten doorschuiven naar maart. Naar nu. Terwijl ik nu op Gran Canaria zit en aan mijn eigen shit zou moeten schrijven. Niet ideaal. Pero bueno. Zolang mijn omzet elke maand omhoog gaat, klaag ik niet. En zoals jullie inmiddels allemaal weten is poco a poco mijn lijfspreuk.

Omzet

januari2022
omzet excl. btw€1.260€1.912

Mijn omzetdoel voor 2022 is €40.000. Dat is €3.334 per maand. Maar met mijn schamele omzet tot nu toe wordt dat vanaf maart dus €40.000 – €1.912 = €38.088 / 10 = €3.809 per maand. Wauw, zou ik dat kunnen?

Profit First

januari2022in kas
4%winst€43€69€422
50%salaris€544€870
12%inkomstenbelasting€131€209€145
6%pensioen€65€104€2.505
24%uitgaven€261€418-€102
4%investeringen€44€70€605
webshop€172€37

Van die €1.260 omzet heb ik eerst de shopomzet van €172 apart gezet. (Dit is overigens slechts een deel van de opbrengst van het Poco a poco-T-shirt, maar de rest krijg ik een maand later.) Van dit potje betaal ik alle inkoopkosten en wat overblijft gaat bijdragen aan mijn schrijversretreats op Gran Canaria! De overige €1.088 heb ik volgens de Profit First-methode percentueel over de verschillende potjes verdeeld. Ik schreef eindelijk over hoe ik de Profit First-methode gebruik voor mijn zakelijke financiën, als je dat precies wilt weten.

De opvallendheden van deze maand?

  • Dat ik mijn webshopinkomsten apart zet is nieuw vanaf deze maand. Dat betekent wel dat de inkomstenbelasting over deze omzet niet in mijn belastingpotje terechtkomt. Ik ga even koekeloeren in hoeverre ik hiermee uitkom. Misschien verhoog ik het percentage. Misschien verzin ik een andere oplossing.
  • Mijn uitgavenpotje staat met dank aan twee maanden te weinig omzet in de min. Deze maand móet ik dus voldoende verdienen om dit uit de rode cijfers te trekken, want ik heb nauwelijks uitgaven die ik kan schrappen. De grootste kostenpost zijn mijn sociale premies en daarvan kan ik jammer genoeg niet zeggen, ‘Weet je wat? Deze betaal ik even niet.’ 😉

Financieel vooruitzicht maart

Ik zit nu twee weken op Gran Canaria vrijwel niet aan betaalde opdrachten te werken. Gelukkig mag ik de laatste twee weken van de maand besteden aan verschillende nieuwe opdrachtgevers die me beter betalen dan opdrachtgevers uit het verleden. Ik hoop in die twee weken dus een omzet van rond de €1.800 neer te zetten.

Verder beloofde ik jullie een nieuwe lancering op 28 februari: het Poco a poco-notitieboekje! Helaas heb ik mijn eigen deadline niet gehaald, maar dat notitieboekje komt er sowieso deze maand. En dat is dan precies op tijd voor de lancering van De Tekentafel (de nieuwe editie van Project Journal), waaraan ik dit schrijversretreat schrijf!

Merel blog

PS

– Ja, ik hou mijn financiën met militaire precisie bij. Zéker de inkomsten. Want waar je op focust groeit. Ik ben ervan overtuigd dat we onze inkomsten kunnen groeien door erop te focussen. En daarom schreef ik Doe maar gewoon geld. Met dit e-book ga je aan de slag met groots dromen, een ideaal leven beschrijven, en de daarbij behorende gelddoelen formuleren. En dan is het een kwestie van focussen op inkomsten. Ik vertel je hoe. Je vindt alle blogposts over mijn inkomsten in de gelijknamige categorie.

– De Profit First-methode is niet mijn idea, maar dat van Mike Michalowicz. Ben jij ondernemer of zzp’er? Lees dan vooral zijn boek Profit First*. Erg de moeite!

Doe maar gewoon geld - Merel Kosters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel Kosters

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!