Planning week 27 // 11 – 17 juli

Weekoverzicht planning

Ik wil gewoon een SIMPEL leven,’ huilde ik afgelopen weekend tegen vriendlief. ‘Is dat nou echt te veel gevraagd!?’
Ja, Merel, dat is te veel gevraagd als je zelf de onsimpelheid des levens op je levensfeestje uitnodigt.

Ik werk voor de meest uiteenlopende klanten, corrigeer de ene dag een boek, vertaal de andere dag een tijdschriftartikel, en schrijf de volgende dag een blogpost. Dat alleen al is – vanwege al dat switchen – vermoeiend genoeg, maar ik wil natuurlijk ook nog aan mijn eigen shop werken. En dus aan mijn content: mijn blog, mijn Instagram, mijn nieuwsbrief. Oh, en had ik e-mail, financiën, planning en administratie al genoemd?

Los daarvan wil ik dagelijks (liefst twee keer) sporten, gezond koken en m’n huis op orde brengen en houden. De Engelsen hebben hier een mooi werkwoord voor: to spread yourself too thin. Ik zit er daarom over te denken volgende maand vrij te nemen van betaalde klussen. Woah.

Week 27

Deze week in elk geval geen plánning-planning (van uur tot uur), maar een to-dolijst. Bovenaan de streep vind je mijn ochtendroutine, bestaande uit journalen en sporten. Tussen de strepen staan alle werktaken, zowel voor mijn eigen bedrijf als voor klanten, en bovenaan de streep de taken die ik hoop na werk nog te kunnen doen – inclusief, jawel, een tweede keer sporten of bewegen. Ik heb clearly nog niet officieel ‘nee’ gezegd tegen dingen, maar deze to-dolijststijl is een trucje om mezelf te leren prioriteren. Ik kijk elke dag welke taak de meeste prioriteit heeft, stel mezelf elke dag de vraag: met welke afgeronde taken zou ik deze dag geslaagd noemen? En dan doe ik precies dat. De rest kan verschoven of geschrapt. Zo zeg ik uiteindelijk toch een hoop ‘nee’ (is het idee).

Deadlines

[1/3] 3 blogposts voor merelkosters.nl
[ ] 5 Instagramposts
[ ] 1 nieuwsbrief
[ ] 1 informatieve blogpost in opdracht
[ ] 1 volledige dag redactiewerk
[ ] 1 boekcorrectie

To do’s

Dit zijn alle niet-routinetaken (dus niet: journalen, sport, e-mail, Instagram, etc., want die dingen doe ik elke dag).

[] planning deze week maken
[] Profit First aka mezelf salaris betalen
[ ] persoonlijke financiën ordenen
[ ] kleed van stomerij ophalen
[ ] vlooienband voor Pablo de Kat kopen
[] inventaris shop controleren + bestellingen doen
[!] Spaans huiswerk maken
[!] boodschappen doen
[!] planning boekproject maken
[ ] accountant mailen
[!] 10 Spaanse woorden leren
[!] plan marketing Structuurjunkie maken
[ ] beautyritueel doen
[] contentkalender Instagram maken
[!] Instagramstories maken
[!] Instagramcontent vooruit schrijven
[!] kleding op Vinted zetten
[ ] garantie voor Aftershokz eisen
[] lanceerplan Collectie 4 in elkaar zetten
[!] persoonlijke e-mail opruimen
[!] geld gecancelde trip terugvragen
[ ] cursus holistisch huidtherapeut aanschaffen?
[ ] nieuwe afspraak acupunctuur maken?
[!] persoonlijke administratie opruimen
[ ] nieuw bureau kopen / bouwen

Afspraken

[] postkantoor: shopbestellingen verzenden
[ ] barbecuen met GC-vrienden
[ ] Spaanse les volgen

Legenda

[ ] moet nog
[!] is doorgeschoven van vorige week dus heeft prioriteit
[] working on it!
[] gedaan
[>] doorgeschoven naar volgende week
[ ] niet gedaan en ga ik ook niet meer doen

Gedurende de week zal ik dit lijstje updaten. Het eindresultaat van week 25 vind je hier. Fijn week y’all!

Merel blog

PS

Ik werk momenteel met de verticale weekplanner van Moleskine, maar werk ook graag met een (vergelijkbare) planner van Structuurjunkie. Die laatste shop je via mij met 10% korting (gebruik code ‘SJ-MEREL’). Je vindt mijn favoriete planners, kortingscodes en links naar waar je ze koopt in de shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel Kosters

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!