Ik wil dat het hárder gaat allemaal – mijn vierde vision board // juli 2020

In de zomer van 2020 lijkt de wereld weer open te gaan en ik heb zomerzin. Niet dat ik van mijn depressieve gevoelens af ben. Ik mis Gran Canaria nog elke dag, ben vervolgens boos op mezelf dat dat zo is en voel me een mislukkeling omdat veel van mijn grote dromen (inclusief een half tweede leven op GC) erg veel geld kosten en ik dat precies niet heb.

Dit is de vierde post van een serie blogposts over al mijn vision boards. Ik vertel je alles over hoe vision boards me helpen focussen op grote dromen en hoe die grote dromen poco a poco werkelijkheid worden. Je begint hier met lezen. Alle linkjes in deze blogposts linken naar Instagramposts – a trip down memory lane die je misschien leuk vindt mee te beleven.

Want alles wat ik wil lijkt zo ver, zo ver weg van mij!

Ik word een beetje pissig. Ik hoef niet veel geld, ik wil me er alleen niet drúk om hoeven maken. Ik hoef niet van alles en nog wat te ondernemen, ik wil gewoon een léúk leven. Ik wil niet op stel en sprong al mijn grote doelen behalen, ik wil gewoon gelúkkig zijn. Is dat nou echt te veel gevraagd!? Alhoewel terugkijken me helpt te beseffen dat ik echt wel van ver kom, ben ik gefrustreerd dat het niet hárder gaat. Ik kom in de actiestand.

Juli 2020

vision board dromen waarmaken

Tú puedes: you can. Dat is de moraal van dit visionboardverhaal. If you can’t stop thinking about it, don’t stop working for it. Ja, je had me dit een jaar geleden niet hoeven wijsmaken, maar ik heb inmiddels dromen waarover ik niet kan stoppen met denken. En het kan me sinds de lockdown niet meer schelen wat anderen van die dromen vinden (If you’re about to do something to impress a man (or anyone, for that matter), don’t). De Audi is er weer bij, de slangentattoo ook, en ik heb inmiddels mijn exacte droomhuis gevonden, dus die afbeelding bovenaan is heel specifiek. Ik wil mezelf een confident boost geven om meer te gaan verdienen met schrijven, dus zet ik voor het eerst afbeeldingen van boeken en een bureau op mijn vision board. En een quote over geld. En wat als ik nu eens een angst ga overwinnen door te leren surfen?

Wat werd werkelijkheid?

Ik krijg steeds meer zelfvertrouwen wat betreft mijn schrijf- en correctiewerk en ik begin te denken: dit kan ik ook. Ik wil niet meer alleen in opdracht van anderen schrijven. Ik wil mijn eigen verhaal schrijven. Want ik heb na een jaar uit een diep dal klimmen best wel een verhaal. Over mezelf, maar vooral ook over persoonlijke groei en alles wat ik op dat gebied geleerd heb. Ik kan nergens anders meer aan denken of over praten of journalen. Dus begin ik op 29 juli met deze post het Instagramaccount @merelkosters en begin ik langzaam mijn eigen verhaal te delen. Werk wordt drukker dus leer ik steeds beter plannen en word ik lid van Strcutuurjunkie’s Gáán-membership. Niet veel later wordt ik affiliatepartner van Structuurjunkie en begin ik langzaam maar zeker met passief inkomen opbouwen.

Eerder kocht ik al een longboard, maar nu leer ik er ook een beetje op boarden. Alles ter voorbereiding op de surftrip naar Fuerteventura die ik samen met een vriendin boek (ja, ik sta ook van mezelf te kijken). Na de trip hop ik ook nog even naar GC, neem ik me voor – voor het eerst in een jaar! Maar weer gaat het hele feest door corona niet door. Gek dat het telkens zo uitkomt, want de trip van vriendlief en ik naar Zweden valt precíés tussen twee quarantaineperiodes in en gaat dus wel door… Daar kan ik overigens voor het eerst locatieonafhankelijk, vanuit een camper, geld verdienen. Dat dit kán!?

Lees de volgende blogpost in deze serie hier!

Merel blog

PS Het is altijd lastig de originele bron van een foto van Pinterest te achterhalen, maar ik weet van een van de vrouwen in dit vision board wie ze is (een follow waard!): @sophfloyd (weer). Herken jij er meer? Laat het me weten, dan voeg ik de credits toe.


Ik maak mijn vision boards in Canva en vind dat ook reuzeleuk om te doen. Wil jij er ook één, maar ben je absoluut niet creatief met collages? Ik wil ‘m wel voor je in elkaar zetten! Het kost mij een uurtje werk, dus ik vraag er €50 (excl. btw) voor. Stuur me een e-mail (info@merelkosters.nl) met een link naar jouw Pinterestbord met minimaal 50 afbeeldingen en vertel me wat meer over jouw grote dromen. Dan ga ik voor je aan de slag en heb jij straks een schitterend(e) bureaubladachtergrond of poster (wat jij wil)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel Kosters

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!