De bezigheidstherapie die blijkt te helpen tegen depressie – mijn eerste vision board // juli 2019

‘Als huiswerkopdracht wil ik dat je deze week een vision board gaat maken,’ zegt mijn psycholoog.
Heb je niet geluisterd ofzo?, denk ik.
Ik heb d’r net verteld dat ik geen doelen of dromen heb. Dat het leven me eigenlijk gewoon gestolen kan worden. Ik droom van niks concreets: kan me niet voorstellen dat ik ergens op een bepaalde plek nog gelukkig kan worden. Of met een bepaalde job. Of met een bepaalde partner, bepaalde vrienden, bepaalde hobby’s of bepaalde activiteiten.

Maar vooruit, een vision board

De enige droom die ik heb is ongetwijfeld te veel gevraagd, onmogelijk: gelukkig worden. Want HOE DAN? Ik zie geen enkele weg die mij naar geluk zou kunnen brengen. Ik word immers nergens meer gelukkig van.

Maar goed, ik ben een nerd. Ik maak mijn huiswerk braaf. En dus ga ik begin juli 2019 aan de slag met een vision board voor dat ene, onbereikbare doel: gelukkig worden.

Toegegeven, het is best lachen om te doen. Úren zit ik afbeeldingen te zoeken, om ze vervolgens in Canva eindeloos opnieuw te rangschikken. De kleuren een beetje veranderen zodat het allemaal mooi past. Tekst toevoegen.
Bezigheidstherapie.
Slim, die psycholoog van mij.

Holy shit, ineens heb ik een klein kunstwerkje. Ik installeer ‘m trots als achtergrond op mijn computer.

Dit is de eerste van een serie blogposts over al mijn vision boards. Ik vertel je alles over hoe vision boards me helpen focussen op grote dromen en hoe die grote dromen poco a poco werkelijkheid worden. Je vindt de hele serie in de categorie ‘groots dromen‘. Alle linkjes in deze blogposts linken naar Instagramposts – a trip down memory lane die je misschien leuk vindt mee te beleven.

Juli 2019

vision board geluk

‘Becoming’ kies ik als thema. En dit vision board schreeuwt meteen dat het in deze fase van mijn leven om mij draait. Dat ik moet uitvinden wie ik ben, los van de mensen om heen, los van mijn omgeving. I am mine before I am anyone’s else’s. Nog steeds vind ik die uitspraak erg krachtig. Verder: heel veel lachende, gelukkige, tevreden, werkende, sportende, succesvolle vrouwen. Vrouwen zoals ik niet ben, in feite. Illustraties van vrouwen. Mijn sterrenbeeld en de maan, want in deze periode weet ik niet waar ik anders steun uit moet halen behalve uit de sterren en het heelal en het universum en whatever is out there. En oja, een beetje over vliegen, naar Gran Canaria natuurlijk. Ik woon nu drie maanden in Málaga en het enige wat ik wil is terug. Maar als ik mijn vision board vol GC-foto’s zet, zit ik vast de hele dag te janken, dus laten we dat maar niet doen.

Wat werd werkelijkheid?

Ik ga die zomer drie keer terug naar Gran Canaria. Elke keer is het weer huilen met de pet op, want wat mís ik het. En wat hoor ik hier tegelijkertijd niet meer thuis. Ik voel me ontworteld, alsof ik nergens meer bij hoor, in limboland. Maar ik ga wel, en ergens is het ook wel goed om al die gekke gevoelens te doorvoelen.

Voor mijn gevoel doe ik de hele dag alleen maar dingen die me weer op het rechte padje richting geluk moeten brengen: naar therapie gaan, mediteren, maanrituelen doen, in kristallen geloven, zelfhulpboeken lezen en eindeloos, eindeloos veel journalen. Ik heb nauwelijks tijd of energie voor werk. Maar poco a poco gaat het iets beter met me. En heel soms voel ik me zowaar een beetje zoals een van die prachtige vrouwen op mijn vision board.

Lees hier het vervolg!

Merel blog

PS Het is altijd lastig de originele bron van een foto van Pinterest te achterhalen, maar ik weet van twee van de muzes in deze vision boards wie ze zijn (een follow waard!): @carlotaweberm en @realbarbarapalvin. Herken jij er meer? Laat het me weten, dan voeg ik de credits toe.


Ik maak mijn vision boards in Canva en vind dat ook reuzeleuk om te doen. Wil jij er ook één, maar ben je absoluut niet creatief met collages? Ik wil ‘m wel voor je in elkaar zetten! Het kost mij een uurtje werk, dus ik vraag er €50 (excl. btw) voor. Stuur me een e-mail (info@merelkosters.nl) met een link naar jouw Pinterestbord met minimaal 50 afbeeldingen en vertel me wat meer over jouw grote dromen. Dan ga ik voor je aan de slag en heb jij straks een schitterend(e) bureaubladachtergrond of poster (wat jij wil)!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel Kosters

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!