Hoe zie ik mijn leven over 10 jaar voor me? – mijn tweede vision board // november 2019

Therapie gaat door en ik denk niet meer zoveel over mijn eerste vision board na. Maar na verloop van tijd valt het me op dat ik ‘m een beetje aan het ontgroeien ben. Hij staat vol met vage afbeeldingen van gelukkige vrouwen, maar alhoewel ik mezelf nog lang niet ‘gelukkig’ kan noemen, heb ik inmiddels wel iets meer ruimte in m’n hoofd voor specifiekere doelen dan ‘gelukkig zijn’.

Mijn psycholoog blijft me verleiden over de toekomst te dromen. Ze vraagt me hoe ik mijn leven over tien jaar voor me zie en zegt erbij: ‘Dat is láng hè?, tien jaar! Denk even aan hoe je leven er tien jaar geleden uit zag. Er kan ongelofelijk veel gebeuren in zo’n tijd.’

Ik denk aan tien jaar geleden, 2009. En inderdaad, mijn god wat had ik toen nog een ander leven.
Ik kende mijn vriend nog niet. Sterker nog, ik was nog met de vorige.
Ik studeerde nog niet.
Ik woonde nog thuis – in Nederland
Mijn moeder leefde nog.
Mijn KONIJN leefde nog!

In tien jaar is alles mogelijk

Alhoewel ik de afgelopen maanden heb doorgebracht met een gitzwart idee van de toekomst – any toekomst – er volledig van uitgaande dat ik me tot mijn dood net zo ellendig blijf voelen als ik nu doe, geeft die tijdsspanne van tien jaar ineens lucht.
Tien jaar geleden was ik een heel ander persoon.
Dat kan ook over tien jaar weer zo zijn.

Dus nu alles ineens open ligt en mogelijk is: hoe zie ik mijn leven over tien jaar dan voor me? Voor ik het weet zit ik een nieuw vision board in elkaar te knutselen.

Dit is de tweede post van een serie blogposts over al mijn vision boards. Ik vertel je alles over hoe vision boards me helpen focussen op grote dromen en hoe die grote dromen poco a poco werkelijkheid worden. Je vindt de hele serie in de categorie ‘groots dromen‘. Alle linkjes in deze blogposts linken naar Instagramposts – a trip down memory lane die je misschien leuk vindt mee te beleven.

November 2019

vision board tien jaar

Het is een gek gevoel, want alhoewel ik niks van het heden, morgen, volgende week of zelfs maar volgend jaar moet weten, ben ik wél enthousiast over mijn leven over tien jaar. Kon ik maar een sprongetje in de tijd maken naar een toekomst waarin alles weer koek en ei is met mij. Ik schrijf er ineens mijn journal over vol. En ook dit vision board gaat over mij-over-tien-jaar. Ik zet mijn eigen foto’s van Gran Canaria op dit bord, want over tien jaar heb ik er een huis en kom ik er regelmatig. Vliegtuigen zijn dus ook van de partij. De sterren spelen hier nog altijd een rol en ik ben ook helemaal gaan geloven in manifesteren (thoughts become things), wat me een positievere mindset geeft. Ik heb besloten dat de Audi Q2 of Q3 mijn droomauto is en ik ben serieus begonnen met hardlopen + bijbehorende doelen. Verder veel tatoeages, gouden sieraden, zwarte colberts, oversized T-shirts en hoedjes, want ik kan me ineens weer druk maken om hoe ik eruitzie. She’s evolving (I’m she).

Wat werd werkelijkheid?

Ik koop geen auto en al helemaal geen huis, maar deze concrete doelen doen me goed. Ik train me een ongeluk en ren de halve marathon waar ik me 3,5 maand eerder voor ingeschreven had. Wat een confidence boost! Het verandert mijn zelfbeeld ook compleet. Ik wil nu goed eten, slapen en veel sporten om mijn lichaam zo sterk en gezond mogelijk te maken – niet om wat ik niet mooi vind aan mezelf te veranderen. Vriendlief en ik gaan vlak voor corona uitbreekt een maand naar Azië, waar ik meer dan ooit leer positiviteit te cultiveren en in het moment te leven (cliché, maar wat een game changer). Oja, ik koop er ook mijn eerste kristal: een smokey quartz. Mijn hart wil liever naar Gran Canaria, maar ik begrijp ook dat ik die obsessie even uit moet schakelen en andere reizen een kans moet geven. Little did I know dat ik al snel heel lang geen enkele kans meer zou krijgen om naar GC te gaan.

Lees hier het vervolg!

Merel blog

PS Het is altijd lastig de originele bron van een foto van Pinterest te achterhalen, maar ik weet van twee van de vrouwen in deze vision boards wie ze zijn (een follow waard!): @carlotaweberm (weer) en @sophfloyd. Herken jij er meer? Laat het me weten, dan voeg ik de credits toe.


Ik maak mijn vision boards in Canva en vind dat ook reuzeleuk om te doen. Wil jij er ook één, maar ben je absoluut niet creatief met collages? Ik wil ‘m wel voor je in elkaar zetten! Het kost mij een uurtje werk, dus ik vraag er €50 (excl. btw) voor. Stuur me een e-mail (info@merelkosters.nl) met een link naar jouw Pinterestbord met minimaal 50 afbeeldingen en vertel me wat meer over jouw grote dromen. Dan ga ik voor je aan de slag en heb jij straks een schitterend(e) bureaubladachtergrond of poster (wat jij wil)!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Wat ik lees


Onder boeken vind je een compleet overzicht van alle boeken die ik de afgelopen jaren gelezen heb.

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!