Minder rigide, meer flow (vind ik maar lastig) – woensdag 9 maart 2022 // 08:28 uur

In het moment leven

In het moment leven. Allejezus wat vind ik dat toch moeilijk. Het valt me hier op Gran Canaria meer op dan anders: ik zit vrijwel altijd met mijn hoofd in het verleden of in de toekomst.

Mezelf terugfluiten.
Het is goed nu zoals het is.
Het is niet nodig te forceren
.

Dit botst met mijn andere overtuiging dat alles in het leven maakbaar is. Dat je met kleine stapjes bewust naar welk doel dan ook toe kunt werken. Dat je dus plannen moet maken en die kleine stapjes bewust moet gaan zetten – vandaag, morgen, overmorgen.

Het is de kunst om die plannen één keer te maken en die stapjes één keer te identificeren om je vervolgens te richten op dít moment. Niet telkens alweer nadenken over die volgende stap of dat uiteindelijke doel; daar heb je al eens over nagedacht en dat verandert niks aan het nu.

Waar moet ik nu zijn?
Wat moet ik nu doen?
Wat helpt me nu verder?

Luisteren naar wat je intuïtie je vertelt kan dat plan dat je gemaakt hebt nog behoorlijk in de war schoppen ook. Maar dat moet ook kunnen. Sterker nog, dat is nodig. That is where the magic happens.

De doelen, de plannen en de stappen is waarmee je het proces in beweging zet.
Het leven in het moment en het luisteren naar je intuïtie is waarmee je het proces in een stroomversnelling brengt.

Minder rigide, meer flow.

Merel blog

PS

Deze post is onderdeel van mijn voornemen dagelijks te journalen en regelmatig een (gepolijste) versie van mijn journalsessie te delen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dagelijks journalen me gaat helpen van 2022 mijn jaar te maken. Je vindt alle posts in de categorie journal. Meedoen maar geen idee hoe je begint met journalen? Ik vertel het je precies in Project Journal (alleen deze maand nog te koop voor €10, daarna komt er een nieuwe, 365-dagenversie – De Tekentafel – voor een hogere prijs).

Project Journal - Merel Kosters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel Kosters

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!