Eindelijk de 2k voorbij – mijn maandomzet // mei 2022

maandomzet mei 2022

In mei leggen alle vogels en ei! Ik was jarig, ik zat bijna drie weken te workationen op Sardinië, ik verzette bergen werk en deed voor m’n gevoel tegelijkertijd drie keer niks, maar de cijfers liegen er niet om: ik ben eindelijk de 2k voorbij! En goed ook. En dat ga ik vanaf nu zo houden, alsjeblieft-dankjewel.

Gisteren lanceerde ik ook Collectie 3! Another round of POCO A POCO-T-shirts en -journals. De omzet daarvan telt deze maand (in juni) pas mee, dus zie je niet in deze cijfertjes terug, maar ik zeg het maar wel even, want: pre-orderen kan alleen tot maandag 6 juni. Daarna is het T-shirt in ieder geval voorlopig weer niet verkrijgbaar!

Omzet

mei2022
omzet excl. btw€2.451€7.860

Mijn omzetdoel voor 2022 is €40.000. Dat is €3.334 per maand. Maar met mijn schamele omzet tot nu toe wordt dat vanaf mei dus €40.000 – €7.860 = €32.140 / 7 = €4.591 per maand. Vooralsnog gaat juni me naar schatting €2.200 opleveren. Hmm. Ik zal een manier moeten verzinnen om in elk geval de maandomzet van mei te verbeteren.

Profit First

april2022in kas
4%winst€98€263€430
50%salaris€1.226€3.296
12%inkomstenbelasting€294€791€232
6%pensioen€147€395€2.672
24%uitgaven€588€1.582-€373
4%investeringen€98€263€278
webshop€0€1.269-€39

Erg trots ben ik op mezelf, want deze €2.451 omzet bevat géén shopomzet. Ik deed geen lancering eind april, dus liet ik mezelf ook niks van de shop uitbetalen. Dit bedrag heb ik dus echt helemaal zelf bij elkaar getikt. Ik heb het volgens de Profit First-methode percentueel over de verschillende potjes verdeeld. Ik schreef eerder over hoe ik de Profit First-methode gebruik voor mijn zakelijke financiën, als je dat precies wilt weten.

De opvallendheden van deze maand?

  • Mijn salarispotje kwam ook eindelijk eens een keer boven de duizend uit hoor. Dat zal eens tijd worden. Ik heb dit hele jaar op persoonlijk vlak nog niks kunnen sparen of investeren, maar ik heb zo’n vermoeden dat daar in de tweede helft van dit jaar verandering in gaat komen.
  • Het uitgavenpotje is nog roder geworden dan het al was, maar dat is geen punt. Met deze omzet kan ik bijna €600 voor uitgaven apart zetten en dat is meer dan genoeg om al mijn vaste lasten te dekken. De kolom ‘in kas’ is alleen gebaseerd op al uitbetaalde facturen. Nog even geduld dus, maar we gaan weer richting de groene cijfers!
  • Het webshoppotje staat even tijdelijk in het rood, omdat ik kledingsamples had besteld. Maar die worden geretourneerd, dus dat geld krijg ik weer terug.

Financieel vooruitzicht juni

Juni wordt een interessante maand. Ik zit lekker in de schrijfflow en wil eigenlijk keihard aan de slag voor klanten, zodat ik mijn omzet weer verder kan groeien. Aan de andere kant wil ik eind juni eigenlijk een week vrij nemen voor een groot, supercoolvetgaaf *boek*-achtig product dat ik eind van het jaar ga lanceren, maar dat deze zomer al tekstueel af moet. Daarbij ga ik met nieuwe fabrikanten voor mijn kledinglijn werken, waaronder een lokale specialist in borduren. Én, ik ben begonnen met een vaste collectie fysieke producten: het eerste product dat je vanaf nu altijd kunt bestellen is het POCO A POCO-journal. Dat betekent dat ik veel vaker zal moeten inpakken en verzenden! Oh well, ik denk dat deze maand weer net zo’n chaos wordt als altijd. 🙂

Merel blog

PS

– Ja, ik hou mijn financiën met militaire precisie bij. Zéker de inkomsten. Want waar je op focust groeit. Ik ben ervan overtuigd dat we onze inkomsten kunnen groeien door erop te focussen. En daarom schreef ik Doe maar gewoon geld. Met dit e-book ga je aan de slag met groots dromen, een ideaal leven beschrijven, en de daarbij behorende gelddoelen formuleren. En dan is het een kwestie van focussen op inkomsten. Ik vertel je hoe. Je vindt alle blogposts over mijn inkomsten in de gelijknamige categorie.

– De Profit First-methode is niet mijn idea, maar dat van Mike Michalowicz. Ben jij ondernemer of zzp’er? Lees dan vooral zijn boek Profit First*. Erg de moeite!

Doe maar gewoon geld - Merel Kosters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Wat ik lees


Onder boeken vind je een compleet overzicht van alle boeken die ik de afgelopen jaren gelezen heb.

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!