De rollercoaster is hier – maandag 7 maart 2022 // 07:00 uur

tekenen van het universum

Ik voel de rollercoaster opkomen. De downheid. De gevoelens van intens verdriet en verlies. Ik heb het gevoel dat ik even flink moet huilen, maar de tranen komen niet.

Ik ben alles verloren op dit eiland.
Mijn oude zelf.
Mijn oude leven.
Vrienden.
Een thuis.
Wie ik ben.
Wat mij mij maakt.

Ik ben hier alles verloren en toch probeer ik het hier weer terug te vinden. Ik weet niet meer of dat wel de juiste strategie is.

Don’t go back to what broke you, zeggen ze wel eens.
Don’t look for healing in the places that hurt you.

Maar het is uiteindelijk niet de plaats die me gebroken heeft. Ik was het zelf. En dat moet anders. Dat kán nu anders. Ik kan het zelf veranderen. En dat kan alleen maar door hier te zijn, door in het moment te leven, door op positiviteit te focussen, door een nieuw verhaal te schrijven. THIS is the afterparty.

Die rollercoaster mag er zijn. Ik hoef alleen maar te vertrouwen. Letten op al die kleine gelukjes die het universum mijn kant op stuurt:
De vlinder op weg naar de bus.
Het kilometerbordje 22 dat voorbijflitst op mijn lievelingsweg.
Dat ik deze journalsessie op de 7e om precies 07:00 uur begonnen ben.

Nu, op dit moment, ben ik precies waar ik moet zijn.
Nu, op dit moment, is alles goed.
Nu, op dit moment, ben ik veilig.

Het is bewolkt. 🙂

Merel blog

PS

Deze post is onderdeel van mijn voornemen dagelijks te journalen en regelmatig een (gepolijste) versie van mijn journalsessie te delen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dagelijks journalen me gaat helpen van 2022 mijn jaar te maken. Je vindt alle posts in de categorie journal. Meedoen maar geen idee hoe je begint met journalen? Ik vertel het je precies in Project Journal (alleen deze maand nog te koop voor €10, daarna komt er een nieuwe, uitgebreidere versie – De Tekentafel – voor een hogere prijs).

Project Journal - Merel Kosters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel Kosters

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!