De eerste in de categorie unieke basics: het ‘Poco a poco’ T-shirt

Unieke T-shirts

Wat wil ik precies met mijn bedrijf / webshop? Die vraag stelde ik mezelf tijdens een van mijn journalsessies en het antwoord dat erop kwam is: wat ik wil is een shop vol items die ik zelf gebruik of aanbeveel om richting je droomleven te wandelen

U vraagt, wij draaien.

Richting je droomleven wandelen heeft ongelofelijk veel te maken met jezelf zijn. Je droomlevenzelf, welteverstaan. Want als je jezelf niet bent / kent, hoe weet je dan naar welk droomleven je moet wandelen?
Wie ben jij?
Wat is jouw identiteit?
En durf je die identiteit uit te dragen?

Nu weet ik niet hoe het met jullie zit, maar voor mij is kleding een enorm effectieve manier om identiteit te laten zien én vorm te geven. Je ziet het ook meteen als ik niet lekker in m’n vel zit, want dan ga ik dingen dragen die niet bij mij passen. Toen ik net naar Spanje geëmigreerd was, ditchte ik mijn vertrouwde zwarte skinny jeans + grijs T-shirt + gympen bijvoorbeeld in favor of moeilijke jurkjes + onhandige hakken, omdat dat is wat alle Spaanse vrouwen dragen. Maar Spaansevrouwenidentiteit is niet Mijn Identiteit. En het is ook niet mijn droomlevenidenteit.

Dus ben ik alweer een tijdje terug bij mijn vertrouwde skinny jeans + T-shirt + gympen. Nieuw ten opzichte van vroeger is een flinke dosis sportswear: sportleggings, Adidas hoodies, petten. Ik hou van comfort, basics, kwaliteit, maar het liefst wel met een persoonlijk, uniek detail. Ik kies alles met zorg uit en koop vrijwel nooit iets zomaar in de aanbieding. Mijn favoriete T-shirt is er bijvoorbeeld eentje uit een museum op de Azoren (zie hoofdafbeelding): oversized, wit, met subtiele grafische print waarvan niemand begrijpt wat het voorstelt behalve als diegene toevallig in dat specifieke museum is geweest.

Nou zóiets, zulk soort kleding, wil ik ook gaan maken. Comfortabele, oversized basics met details waar een ander misschien overheen kijkt, maar die voor jou betekenis hebben. De eerste in de serie? Het Poco a poco T-shirt.

Poco a poco, beetje bij beetje, dat was mijn motto in 2021, toen ik wat al mijn grote doelen betreft maar térgend langzaam vooruit leek te komen. ‘Poco a poco’, zei ik keer op keer tegen mezelf als ik er weer eens de pest over in had. Op een dag scrolde ik nietsvermoedend door mijn Instagramfeed en zag drie (!) verschillende accounts iets posten in de trant van little by little en step by step – er kwam zelfs een letterlijke poco a poco voorbij in de stories van mijn Spaanse Instagramcrush. Diezelfde middag ging ik voor een intakegesprek naar de chiropractor (die me inmiddels vrijwel helemaal van mijn hernia afgeholpen heeft). Hij zei: ‘Don’t worry, I can fix you. But you need patience.’
Ja, dat weet ik nou wel.
Poco a poco.

Diezelfde avond liet ik een vriendin met een tatoeagemachine die drie kleine woordjes – in mijn eigen Instagramstories-handschrift – op mijn arm vereeuwigen.

Het idee deze typisch Spaanse, met de hand gekrabbelde quote op een T-shirt te laten borduren kreeg ik on a whim tijdens mijn eerste schrijversretreat op Gran Canaria afgelopen november. Het was zo’n typisch creatief idee dat alleen maar tijdens een retreat als dat – met een hoop journal-, alleen- en strandtijd – naar boven kan komen borrelen. Ik deed er toen ook het gros van het werk voor, in één avond: de perfecte T-shirtbedrukker zoeken, in overleg met hun ontwerpers het perfecte T-shirt kiezen. Ik vind het te gek dat dit idee, geboren op Gran Canaria, nu werkelijkheid is geworden.

Dit T-shirt is een unieke basic (die woorden sluiten elkaar wat mij betreft dus niet uit). Niet iedereen zal de tekst opvallen, niet iedereen zal weten wat het betekent – als jij het maar weet. Dit T-shirt is voor jou een manier om jezelf eraan te herinneren wie jij bent: iemand die stapje voor stapje richting een droomleven wandelt, elke dag opnieuw.

Ik heb ‘m als pre-order live staan, alleen dit weekend nog. Je leest alles over bestellen, verzenden, ruilen, retourneren, maatvoering, materiaal, kleuren, etc. in de productomschrijving. Het goede nieuws is dat de pre-order verkoopt en dat ik het Poco a poco T-shirt dus echt kan laten maken! Dat betekent dat je ‘m nog wel vaker terug zult zien keren in de shop, maar dan voor minimaal €10 duurder. Als je pre-ordert, krijg je het T-shirt namelijk praktisch voor inkoopprijs.

Als bedankje, dat je dit mogelijk maakt voor mij!

Merel journal

*In mijn shop verkoop ik printables die je helpen grote doelen te plannen, e-books over onderwerpen als journalen, geld en grote dromen werkelijkheid maken, en links naar producten die ik zelf gebruik om elke dag weer de beste versie van mezelf te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel Kosters

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!