A friendly reminder wat betreft Instagram – zondag 23 januari 2022 // 19:35 uur

A friendly reminder wat betreft Instagram

Iedereen kan een lachende selfie maken, echt iedereen // iedereen die eigenlijk een rotdag heeft gehad // die kopzorgen heeft // iedereen die angstig is // die zich alleen voelt // in een verkeerde relatie zit // zonder relatie zit // een gebroken hart heeft // iedereen met te weinig geld // of te veel geld // iedereen die zegt zich niet druk te maken over geld // iedereen die chagrijnig is // verdrietig // down zonder reden // iedereen die rouwt // die worstelt met depressie // iedereen die liever iets anders aan het doen was dan lachende selfies op Instagram zetten.

Iedereen kan een lachende selfie maken. Filtertje eroverheen en je lijkt nog echt gelukkig ook.
Gezond.
Stralend.
#lifeisgood

Is it though? 

Ik heb niet echt last van het vergelijkingssyndroom dat met Instagram gepaard gaat. Ik raak niet snel van streek van een anders ogenschijnlijke ‘geluk’. Ik kan vaak wel tussen de regels door lezen – ook online. Ik kan mensen goed inschatten en doorzien. Iedereen struggelt wel met íets. Ieder huisje heeft z’n kruisje. (Heb dat altijd een vieze uitspraak gevonden, maar oké.) En vaak geldt: hoe harder mensen hun geluk online van de daken schreeuwen, hoe meer struggles ze hebben.

Ook ik.
En ook al deel ik zo eerlijk mogelijk over zowel geluk als struggles, het is altijd maar een portret van de werkelijkheid. Wat jij hier ziet en leest is het verhaal dat ik wil dat jij ziet en leest.

Leer tussen de regels door te lezen.
Of leer dat er tussen de regels door nog veel meer werkelijkheid bestaat dan je daadwerkelijk kunt lezen.
Weet dat niet elke lachende selfie daadwerkelijk oprecht geluk representeert.
En als dat wel zo is, weet dan ook dat dat daadwerkelijke, oprechte geluk niet zonder struggles is bereikt.
Dat geluk voor iedereen net zo mysterieus, vergankelijk, tijdelijk, kostbaar en soms hopeloos ongrijpbaar is als voor jou.

We moeten er allemaal ons best voor doen.
En hoe hard we ons best doen delen we in lachende selfies op Instagram.
Iedereen kan dat.

Merel journal

*Bovenstaande lachende selfie maakte ik tijdens eens van de slechtste perioden in mijn leven.

*Deze post is onderdeel van mijn voornemen in januari elke dag een (gepolijste/ingekorte) versie van mijn journalsessie te delen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dagelijks journalen me gaat helpen van 2022 mijn jaar te maken. Je vindt alle posts in de categorie journal. Meedoen maar geen idee hoe je begint met journalen? Ik vertel het je precies in Project Journal.

Project Journal - Merel Kosters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel Kosters

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!