Dingen die ik in 2022 anders ben gaan doen – donderdag 20 januari 2022 // 20:03 uur

Dingen die ik in 2022 anders ben gaan doen

Na twintig dagen journalen en reflecteren op mijn journalsessies is me een trend opgevallen: ik ben een aantal dingen anders gaan doen in 2022 – bewust of onbewust.
En daar heb ik over geschreven – bewust of onbewust. 
Ik heb over die veranderingen geschreven omdat ik ze niet had zien aankomen, omdat ik er dankbaar voor ben of omdat ik me afvraag hoe ze zich verder gaan ontwikkelen.
Een greep uit het aanbod!

Ik maak elke dag tijd om te journalen

Ook als ik geen zin heb.
Ook als het ’s ochtends niet lukt – dan maar ’s avonds.
En het betaalt zich elke dag terug. Elke dag levert het wel iets op: een goed idee, overzicht, rust in mijn hoofd, dankbaarheid, een goed humeur, een betere mindset.
Elke dag.

Ik sta niet meer een eeuwigheid voor de spiegel om mijn huid te inspecteren

Op mijn 14e begon ik met de Dianepil voor een betere huid
Op mijn 21e switchte ik op doktersadvies naar een minder zware pil, waardoor ik ineens een zwangerschapsmasker kreeg.
(Dat is een ‘masker’ van pigmentvlekken in het gezicht dat zwangere vrouwen vaak plotseling krijgen door de hormonale veranderingen van de zwangerschap – en dat masker gaat niet meer weg, dus hoera.) 
Kort daarna switchte ik dus weer terug naar de Dianepil, maar voor de pigmentvlekken die al waren ontstaan was het al te laat.
Ruim een half jaar geleden zag ik ineens het licht (wat een fucking TROEP is deze shit!?) en stopte ik met de pil, hopende dat mijn huid normaal zou blijven doen.
Dat deed het niet.

Je begrijpt het: mijn huid en ik hebben een love-hate relationship en we go way back. Het gevolg is dat ik al jaren de gewoonte heb mijn huid te pas en te onpas uitgebreid in de spiegel te inspecteren.

Not this year.
Je krijgt geen mooie huid door een pil te slikken.
Ook niet door dure crèmes te smeren.
En al helemaal niet door er uren naar te staren en er met je vieze tengels aan te zitten.

Je krijgt een mooie huid door ervanaf te blijven. Door water te drinken en gezond te eten. Ik moet altijd denken aan @frassyaudrey (de enige Instagrammer die ik tijdens mijn Instagrambreak heb gemist), die ooit een Q&A-vraag kreeg over hoe zij haar huid zo mooi houdt. Het antwoord? Een niet-Instagramwaardige foto van een fles water en een zak wortelen met de boodschap: 

‘I drink 4 liters of water a day and eat things like these carrots that cost €2,18 per kilo. 
I also use a shitload of expensive products.
If you are only going to do one, choose the first.

Dusss.

Ik ga niet meer op Instagram uit verveling

Mijn Instagramvrije maand heeft ervoor gezorgd dat ik niet meer elke vrije minuut automatisch op Instagram doorbreng. Ik gebruik het ook niet meer als communicatiemiddel met vrienden; iedereen die me echt moet kunnen bereiken heeft mijn nummer. Ik post één keer per werkdag op mijn bedrijfsaccount en één keer per week op mijn persoonlijke account en dan kijk ik er de rest van de dag vrijwel niet meer naar. Ik maak ook nauwelijks nog foto’s.

Ik zie nu pas in hoe toxic mijn relatie met Instagram was.
Hoe virtueel.
Er is zoveel meer tijd nu voor léven.
In het echte leven.

Ik luister veel meer naar podcasts dan naar muziek

Minder Instagram = meer ruimte in mijn hoofd. Waar ik vroeger tijdens mijn dagelijkse wandelingen écht even tot rust moest komen en hooguit naar muziek luisterde (vaker niet dan wel though), heb ik nu ineens de energie voor diepgaande, informatieve, thought-provoking podcasts. Ik zeg podcasts, maar eigenlijk is er maar één die ik verslind: die van Rich Roll.

Hetzelfde geldt voor boeken, trouwens.

Ik werk niet meer hard, maar efficiënt

In die twee uur die ik normaal gesproken dagelijks op Instagram doorbracht, bereikte ik maar weinig. Nu ik een wekker zet als ik op Instagram bezig ben, zie ik pas hoeveel tijd het kost om een paar goede posts of stories te maken. Het kost me bijna de volle dertig minuten die ik mezelf aan Instagramtijd geef.

Dat zorgt er wel voor dat ik die tijd online zo efficiënt mogelijk probeer te besteden. En de anderhalf uur die overblijft? Die gaat naar écht werk. Ik ben er nog lang niet, maar ik word langzaam efficiënter. 

Als je efficiënt werkt, hoef je niet meer hard te werken. 
Dat is althans de theorie.

Merel journal

*Deze post is onderdeel van mijn voornemen in januari elke dag een (gepolijste) versie van mijn journalsessie te delen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dagelijks journalen me gaat helpen van 2022 mijn jaar te maken. Je vindt alle posts in de categorie journal. Meedoen maar geen idee hoe je begint met journalen? Ik vertel het je precies in Project Journal.

Project Journal - Merel Kosters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Merel Kosters

Merel

Hoe ik op weg ben naar de beste versie van mezelf & mijn droomleven in Zuid-Spanje. (Dat is althans de korte versie, lees het langere verhaal hier.)

Mijn shop

Dankjewel!

Links met een sterretje zijn affiliatelinks. Koop je iets via deze link, dan ontvang ik daarover commissie. Kost jou niks extra’s, maar levert mij wel iets op. Zo kan ik gratis inspirerende content blijven delen, dus dankjewel!