Weekterugblik

Journalen zorgt ervoor dat je focus gedurende de dag meer gericht is op datgene waarover je continu journalt (je droomleven). En dat verandert uiteindelijk ook je gedachten, keuzes en gedrag – en dus je werkelijkheid. Maar dat proces van je droomleven van het papier af de werkelijkheid in trekken kunnen we prima een handje helpen. De weekterugblik is de meest concrete en eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat je dat droomleven ook gaat léven.

Lees aan het eind van de week al je journalsessies van de afgelopen week door en onderstreep wat je opvalt. Heb je taken opgeschreven die je direct naar je planner kan overhevelen? Doe dat dan nu. Brengen je schrijfsels je op ideeën over hoe je concreet stappen richting je droomleven kan zetten? Plan die stappen in. Schrijf dat project uit. Koop dingen die je kennelijk nodig hebt. Verander je routine en implementeer activiteiten die je kennelijk graag doet. Elimineer activiteiten die niks met je droomleven te maken hebben. Of besteed ze uit. Et cetera.

Pro tip: hou in je achterhoofd dat elk ministapje vooruit precies dat is: een stapje vooruit. En met elk stapje vooruit leef je al een beetje meer van je droomleven. Jezelf overweldigen met *all the things* is nooit een goed idee. De bedoeling van de weekterugblik is momentum creëren, het balletje laten rollen, in beweging komen. Kies elke week dan ook maar een paar dingen uit waar je concreet mee aan de slag gaat. En hou het vooral klein. 

Journalen